10 oktober

Känns som jag har blivit tråkig och inte är alls samma person som jag var förr. Kunde dricka mer på fester utan att må dåligt på grund av mitt blodsocker. Detta är anledningen till att jag nästan aldrig dricker heller. Jag dricker oftast cider och detta påverkar mitt blodsocker otroligt mycket, så oftast slutar kvällen med att jag dricker 1-2 cider och åker hem för att jag mår dåligt på grund av att jag ligger över 20 i blodsocker (ska ligga mellan 4-6). 
Lite fakta som ag hittade på http://diabetes.se/sv/Diabetes1/Sa-paverkas-kroppen-av-diabetes/Ketoacidos--syraforgiftning/
 

Ketoacidos – syraförgiftning

Om blodsockret är högre än 15 mmol/L och man har utvecklat syror (ketoner) i blodet och i urinen är det tecken på akut insulinbrist och risken är mycket stor att man utvecklar ketoacidos med risk för ett diabetescoma. Ketoacidos är ett livshotande tillstånd som beror på en kraftig frisättning av ketonkroppar sk acetonkroppar som gör att blodet blir surt. Det inträffar vid brist på insulin hos personer med typ 1-diabetes. Ketonkroppar frisätts i blodet när kroppen övergår till att använda fett som bränsle i stället för kolhydrater.

Vilka är symtomen?

Typiska symtom på ketoacidos är törst, illamående, buksmärtor, kräkningar, omtöckning och personens utandningsluft luktar aceton och tillståndet leder så småningom till medvetslöshet.

Vad är orsaken till ketoacidos?

Orsaken till att man utvecklar ketoacidos är att man har brist på insulin. Det kan vara så att man glömt ta sitt insulin, om man får ett ökat insulinbehov eller om man får en infektion.

Hur ställer man diagnos?

Personens blodsocker är för högt och ketoner finns i blod eller urin

Hur behandlar man ketoacidos?

Det är viktigt att en person som visar tecken på ketoacidos snabbt kommer till sjukhus för behandling med insulin och vätska.

 

Fuck diabetes! Blir så fruktansvärt arg på personer som önskar att de hade diabetes för att få pengar eller för att de vill leva ett sunt liv och det gör man ju när man har diabetes, eller? Jag lever precis som vem som helst, jag älskar choklad och skulle aldrig klara mig utan det, jag äter det jag vill för då mår jag som bäst. Det enda jag gör då är att ta mer insulin vilket bidrar till att jag lättare går upp i vikt då insulin är fettbildande. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0