29 oktober

I helgen var jag på Ullared. Köpte massor till hemmet och några julklappar. Snart ska jag cykla till tåget för att åka till skolan en sväng :)


Gelenaglar

Mina tre första egengjorda naglar!


24 oktober

Åkte till skolan i morse och var där till 12 idag. Dock var vi färdiga med uppgiften redan klockan 11 men vi gick ut och käkade på stan. Nu har jag och Jenny precis kommit in från en långpromenad och ska laga mat och sedan sätta oss i soffan och ha filmkväll med massa gott :)


23 oktober

Idag hade vi det andra seminariet och det gick bra. Satt och diskuterade mest och vi blev godkända. Nu väntar jag på att ugnspannkakan ska bli färdig och sen blir det soffläge ikväll. Kanske ska ut och gå men får se om det går, har problem med tån så ska till fotvården på torsdag för tredje gången på en vecka. Det gör precis lika ont som nageltrång men det är inte det utan man har haft skor som tryckt hårt mot tån och huden har blivit hård runt nageln. Det är inte skönt!!! Men måste vara försiktig med fossingarna eftersom diabetesen.


22 oktober

Det var ett tag sedan jag skrev nu men har varit mycket i skolan. När jag väl varit ledig har jag legat död i soffan. Fick reda på betyget på första kursen och det blev ett VG. Överlycklig tjej. Nu är vi inne på tredje veckan av den andra kursen och hade första seminariet idag och det gick bra. I morgon har vi det andra och på fredag det tredje. Idag har jag gjort nått som jag sa att jag aldrig skulle göra, skaffat instagram. Så vill ni följa så heter jag alicehellgren. Kommer lägga upp bilder på bland annat mitt blodsocker och annat som händer om dagarna. :)
 
 

13 oktober

Inväntar maten just nu, det som står på menyn är gårdagens raclette. Ett slags stekbord man har på bordet så steker man vad man vill under tiden man äter. Mysigt!
Har fixat naglarna idag också, blev härlften rosa och hälften vitt glitter. Blev rätt nöjd faktiskt. Resten av kvällen vet jag inte alls vad som händer, men nått kul blir det väl :)
Väldigt dålig bild men ändå! :)

12 oktober

Ligger i sängen och tittar på film men ska strax gå upp och äta frukost för att sedan plugga i ett par timmar. Ikväll blir det att överraska c så ska förbereda för det också :)


11 oktober

Vaknade förkyld igår och det var ju inte bättre idag. Har knappt sovit något alls i natt då jag vaknat av att jag inte kunnat andas eller att snoret bara rinner (ursäkta om det är äckligt). Så låg och kollade på film i morse och halvsov fram till 09 och sen gick jag upp och började plugga. Så nu sitter jag här i soffan igen och försöker förstå mig på allt jag läser, Men det ska väl gå bra hoppas jag. Känner mig mer död än levande och jag som behöver all min energi till att plugga. I morgon ska jag till skolan 09-16 sen blir det att öerraska C lite. :) 

10 oktober

Känns som jag har blivit tråkig och inte är alls samma person som jag var förr. Kunde dricka mer på fester utan att må dåligt på grund av mitt blodsocker. Detta är anledningen till att jag nästan aldrig dricker heller. Jag dricker oftast cider och detta påverkar mitt blodsocker otroligt mycket, så oftast slutar kvällen med att jag dricker 1-2 cider och åker hem för att jag mår dåligt på grund av att jag ligger över 20 i blodsocker (ska ligga mellan 4-6). 
Lite fakta som ag hittade på http://diabetes.se/sv/Diabetes1/Sa-paverkas-kroppen-av-diabetes/Ketoacidos--syraforgiftning/
 

Ketoacidos – syraförgiftning

Om blodsockret är högre än 15 mmol/L och man har utvecklat syror (ketoner) i blodet och i urinen är det tecken på akut insulinbrist och risken är mycket stor att man utvecklar ketoacidos med risk för ett diabetescoma. Ketoacidos är ett livshotande tillstånd som beror på en kraftig frisättning av ketonkroppar sk acetonkroppar som gör att blodet blir surt. Det inträffar vid brist på insulin hos personer med typ 1-diabetes. Ketonkroppar frisätts i blodet när kroppen övergår till att använda fett som bränsle i stället för kolhydrater.

Vilka är symtomen?

Typiska symtom på ketoacidos är törst, illamående, buksmärtor, kräkningar, omtöckning och personens utandningsluft luktar aceton och tillståndet leder så småningom till medvetslöshet.

Vad är orsaken till ketoacidos?

Orsaken till att man utvecklar ketoacidos är att man har brist på insulin. Det kan vara så att man glömt ta sitt insulin, om man får ett ökat insulinbehov eller om man får en infektion.

Hur ställer man diagnos?

Personens blodsocker är för högt och ketoner finns i blod eller urin

Hur behandlar man ketoacidos?

Det är viktigt att en person som visar tecken på ketoacidos snabbt kommer till sjukhus för behandling med insulin och vätska.

 

Fuck diabetes! Blir så fruktansvärt arg på personer som önskar att de hade diabetes för att få pengar eller för att de vill leva ett sunt liv och det gör man ju när man har diabetes, eller? Jag lever precis som vem som helst, jag älskar choklad och skulle aldrig klara mig utan det, jag äter det jag vill för då mår jag som bäst. Det enda jag gör då är att ta mer insulin vilket bidrar till att jag lättare går upp i vikt då insulin är fettbildande. 

No life

Idag har jag pluggat heeeeeela dagen. Började 09 och slutade för ungefär 30 min sedan. Visst, har tagit några pauser för att vila hjärnan lite men dem har varit ytterst korta. Så nu sitter jag här i soffan framför både data och tv med huvudvärk och är dödstrött. Har tagit en dusch så känner mig lite piggare i alla fall. Ska strax röra mig mot sängen men tänkte invänta min sambo som snart kommer hem från jobbet. 
Det känns som jag alltid skriver att jag sitter i soffan, men det är här jag pluggar och även här jag tar det lugnt. Måste nog försöka komma på någon annanstans att plugga, kan inte sitta i soffan hela tiden för får så ont i ryggen och sen vill jag känna att när jag sätter mig i soffan så har jag inget plugg, nu är allt på ett och samma ställe. Ska nog försöka börja sitta på biblioteket. 
 
 

9 oktober

Sitter just nu i soffan men en filt eftersom det är svinkallt inne. Dock beror det nog på att jag alltid fryser, speciellt om fötterna som är iskalla året runt typ.
Har läst ungefär hälfen som jag ska läsa till på torsdag, nu är det bara det jobbiga kvar. Att läsa sidor ur en bok på engelska. Men ska försöka bli färdig med det idag. Annars är det rätt lugnt. 
Vi sköt upp pumpbehandlingen lite eftersom det hade blivit så mycket nytt för mig med både insulinpump och högskola. Så vi får se när jag känner för att börja med den behandlingen. 
 
 

5 oktober

I morse när c gick till jobbet vakna jag och kunde absolut inte somna om, så jag gick en pw på 40 min innan frukosten som bestod av havregrynsgröt. Sen fixade jag naglarna som tid ungefär 3 timmar. Blev ett helt okej resultat för att vara första gången jag för med glittertippar. Nu väntar jag på att min sambo ska sluta så vi kan äta och sen gå på bio! :)


RSS 2.0