14 december

Igår var vi hos min pappa och firade hans födelsedag. Av oss fick han en stor plopp som man kan vinna i chokladhjul, det var 2100 g choklad så snacka om att någon blev chockad.
Idag gick jag upp och bakade scones, huuur gott som helst. Till det drack jag mitt favvo te (lussebulle).

-A

High

Blev iväg tvingad och träna förut av Olivia. Det är bra att ha någon som verkligen pushar på en... Efter träningen låg jag på 15.4 (jag brukar nästan alltid ligga bra efter träning). Sen bakade jag bröd och tog bs innan middagen 17.3 jaha bara att mosa i sig ännu mer insulin vilket resulterade i ett ännu högre bs... provade att koppla bort slangen från nålen och sprutade ut insulin. inget kom så då var det bara att byta slang och ampull och nu får jag ligga och vänta på att bs förhoppningsvis sjunker.


-A

12 december

Precis tagit en paus i pluggandet som jag suttit med sen i morse. Har seminarium på torsdag nästa vecka så håller på och förbereder mig för det sen har vi uppehåll fram till den 7 januari då vi har nästa seminarium. Så blir lite plugg under juldagarna iaf! Mitt blodsocket just nu 8.8 och vaknade på 4.6. Mitt mål är att ligga under 10 men försöker pressa blodsockret mer så jag kan gå ner mitt hba1c en aning.


Här fick vi öva på att sätta pvk i skolan.

-A

11 december

God morgon!
Precis ätit frukost (filmjölk och finncrisp). Vaknade i natt och var låg i blodsockret, tog en festis då och somnade om men vaknade nu på morgonen på 3.6 i blodsocker. Så nu sitter jag och väntar på att det ska stiga och sen ska jag till gymmet med Olivia och köra lite armar.


-A

9 december

Idag är det en sån dag som jag bara vill ligga inne och mysa ner mig med en filt och te. Det är kallt ute och jag mår illa (blodsocker nu på 13.2)... Ska försöka äta något och ta lite extra insulin sen blir det nog en sväng ut och leka i snön med en vän och hennes dotter!


Bilden är från helgens julbord på Elit grand hotell i Norrköping!

-A

trött

Jag blir så irriterad. Nu har pumpen ej varnat men jag märkte nått konstigt så blodsockret bara steg även om jag mosa i min insulin. Upptäckte då jag koppla bort slangen att det ej kom något insulin och det hade blivit luftbubblor i hela ampullen typ... alltså hade det blivit någon slags läcka. Så bara att byta allt nu innan läggdags. Blodsockret ligger nu på 17.1.


fick bli en bild på min paprika som efter några veckor äntligen tittar upp ur jorden :)

-A

blodsocker

Just nu ligger jag på 5.1 i blodsocker. Pressar och pressar det för att få ett bättre hba1c (som är långtidsblodsocker). Låg senast på 58 men vill få ner det lite, iaf till 52. Har ändrat min frukost nu så äter filmjölk och äter en finncrisp med salami på och ett glas vatten. Till detta tar jag 0.5 enheter insulin och ligger bra efteråt på ca 6 i blodsocker.


Detta var i morse då klockan precis ringt (som tur var). Insulinpumpen varnade för något stopp så bytte slang sen så funkade det. Humor när man vill ligga i sängen och dra sig. Det fick man icke.


-A

insulinpump

Var har ni (som har) insulinpumpen när ni tränar? Jag har den i en liten väska som jag sätter dit med klämma i byxkanten men kan ibland känna att jag är på väg och tappa den och det är lite störande.


-A

4 december

Nu ska vi se vad jag tyckte om mina nya arbetsskor
De var jättesöta och hade en fin rosa färg som livar upp arbetet en aning, speciellt tillsammans med vita sjukhuskläder tyckte jag dessa passade fint. Leveransen var snabb också så jag behövde inte vänta speciellt länga på att få hem skorna. De satt stadigt med den elastiska remmen som man kan sätta bakom hälen men jag tyckte ändå att skon var något ostadig i sig. Då skon har en liten klack blev balansen sämre och det kändes som jag skulle trampa snett i vissa situationer. Speciellt om man ska springa (det jag ibland behöver göra där jag arbetar) tycker jag att dessa skor kändes "klumpiga". Jag hade gärna sett att skon hade varit utan klack, mer som en foppatoffla eller hur jag ska säga. Har man ett yrke som är stressigt och man behöver springa mycket rekommenderar jag inte dessa skor! 
 
Det positiva med skorna är att de har en bra yta som lätt går att torka av om de skulle bli skitiga och har hög kant upp mot foten vilket gör att skon är hygienisk. Inuti skorna ligger ett bekvämt ilägg som gör skon något mjukare och den var bekväm att gå i (dock ej springa). En snygg arbetssko är det sista jag säger om dessa! 
 
-A

2 december

Idag kom arbetsskorna. Har bara hunnit att pröva de lite snabbt hemma och kan än så länge säga att jag är nöjd. Storleken var perfekt och det var snabb leverans! Kommer skriva en bättre recension om någon dag!

-A

RSS 2.0