31 januari

Vaknade i morse och var helt seg i bollen, kändes som jag inte alls sovit ut. Men det var bara att kliva upp och äta frukost för att sedan åka till Ida och plugga. Fick lite gjort iaf, bland annat spelade vi memory om massa bakterier m.m. Nu har jag slagit mig ner i soffan efter att ha diskat och plockat här hemma. Ska upp tidigt i morgon för inskolning på avd 1 igen. sååå roligt :D Senare på kvällen ska jag träffa bästa tjejen Sandra och ha en riktig tjej kväll. 
 

30 januari

Jag klarade anatomi och fysiologi tentan, vilken lycka. Nästa vecka har jag omtenta på vårdandets grunder och sen om några veckor har jag tenta i medicinsk mikrobiologi och vårdhygien. Mitt liv består av plugga plugga och plugga. Var en riktig lättnad att jag klara denna tenta iaf. Det är en spärr tenta så klara jag inte den innan termin 3 så får jag inte börja den. 
Idag ska jag plugga virus och massa annat, har bosatt mig i soffan men massa böcker. Så ikväll blir det en filmkväll med mitt hjärta. 
 
Igår innan middag låg jag på 11.3 i blodsocker. Åt ost och baconpaj och morötter och tog 7 enheter. Tog en 50 minuters promenad och när jag kom hem låg jag på 4.5 och kände mig super låg. Då får jag ångest att jag tog så mycket insulin till maten, men eftersom det är kolhydrater i så brukar jag oftast bli hög men tänkte inte att jag skulle gå så långt. Blir paj till lunch idag och då blir det nog lite mindre insulin. Så svårt att ta rätt mängd insulin, antingen tar jag för mycket eller för lite, nästan aldrig det blir bra... Förbannade diabetes! 
 

28 januari

Det började när jag gick på grundskolan, 7-9, jag slutade äta i skolan men åt nästan alltid när jag kom hem. Varningstecken började komma här och folk var på mig att jag hade någon slags ätstörning, jo visst tänkte jag, sköt ert eget. Detta fortsatte i gymnasiet, åt lite i skolan och tog ytterst lite insulin, även hemma minskade jag doserna på insulinet vilket ledde till att jag låg på ungefär 15-16 i blodsocker hela tiden (ska ligga mellan 4-6). Jag rasade i vikt utan att jag själv reagerade. Eller jag snarare trivdes med det, såg inte vad som hände. Mamma var på mig mycket i början och vi bråkade varje dag. Påpekade kotor som stack ut på ryggen. Jag fick också komplimanger för hur smal osv jag var, vilket gjorde att jag såg detta som positivt. Oavsett hur jag mådde så fortsatte jag med det!
Som minst vägde jag 45 kg!
Jag har nu fått reda på vad denna ätstörning heter, diabulimi (insulinbantning). Denna ätstörning drabbar oftast personer med diabetes typ 1 och man slutar ta insulin helt eller minsar det. 
Vid insulinbrist sätts kroppen i svälttillstånd och kroppen bryter ned muskler och fett till ketonkroppar. Kroppen är även oförmögen att ta hand om de kolhydrater som man konsumerat och utsöndras via urinet istället för att lagras som energikälla. 
 
Nu tar jag mitt insulin som jag ska och har ett mer stabilt blodsocker, men jag kämpar fortfarande med tankarna att jag vill gå ned i vikt. 
 
Sommaren 2010! 

27 januari

Igår hade jag min första inskolningsdag på avd 1 på sjukhuset. Jag blev inskolad på stroke sidan och jag fick se massor och lärde mig en hel del. Gick från 14.20-22 och det blev en lång dag men den gick fort, och det var rktigt roligt. Ska dit på fredag också och då börjar jag 07. 
När jag kom hem slängde jag mig på soffan med mitt hjärta så kollade vi på filmen Flight. Den var faktiskt bra. 
Idag får vi se vad dagen bjuder på, antingen ut och kika när några fiskar eller ut och åka på isen en sväng. Nått skoj blir det iaf! 
 
 

25 januari

Idag för två år sedan körde jag upp och klarade körkortet. Under dessa år har jag aldrig blivit stoppad av polisen eller fått en böter (peppar, peppar). Hoppas att det fortsätter så ;D 
Min dag i dag spenderas med näsan nere i en spännande bok, nämligen klinisk mikrobiologi. Nu läser jag om miroorganismer, olika ord som används och vad som orsaker vilken sjukdom. Spännande. 
Kvällen blir rätt lugn och kommer spenderas med hjärtat, och i morgon börjar jag inskolas första dagen 14.20-22 på en avd på sjukhuset. Wiiiie!
Ha en bra helg! 
2 år och 7 månader med min fina idag! 

18 januari

Igår hade vi tenta på eftermiddagen. Den kändes okej men hade blackout på nån fråga. Nu håller jag tummarna på att jag klarar denna! 
Idag sov jag ut tills jag vaknade av mig själv, sedan gick jag ut och gick med Jenny och Minelle och nu sitter jag i soffan under en filt, är så jäkla kallt ute. När jag kom in så funkade inte blodsockermätaren pga att den blivit för kall så fick sitta och värma upp den innan jag kunde ta ett blodsocker som låg på 5.0, perfekt!
 

17 januari

Igår kväll kom några tjejer i klassen hit och pluggade fram till 23. Sedan var jag helt slut i huvudet så slockna i sängen direkt. Nu sitter jag och kollar igenom lite saker som jag känner mig osäker på sen kl 14.10 är det dags för tenta!!! 
Har ont i magen och huvudet och känns som jag bara vill kräkas, så nervös och stressad är jag. Ska träffa de i klassen på Sultans och käka lunch innan det är dags så man kanske hinner lugna sig lite. 
Vaknade på ett blodsocker på 10.6, troligtvis för att jag var låg när jag skulle somna så tog en festis och svepte. Sen kan nog stressen påverka en hel del!
 
 
 

16 januari

Nervös, stressad och kan inte slappna av. Sovit dåligt i natt och vaknade hur trött som helt första gången kl 4 då min sambos alarm gick igång... Snöröjning för hans del. 
Nu sitter jag och försöker koncentrera mig på det sista av plugget men ska om en timme träffa chefen på en avd på sjukhuset angående jobb så kan inte fokusera på detta just nu. Blir att ta nya tag när jag kommer hem igen! 
Blodsockret har legat ganska bra ändå även fast jag är stressad. Vakna på 7.4 i morse och jag är nöjd så länge der är under 10. 

15 januari

God morgon!
Uppe med tuppen för att börja plugga det sista nu inför tentan. Är riktigt nervös men får kämpa på!
Har pluggat så mycket nu och varit stressad så jag inte kan somna om kvällarna. Igår låg jag och vred och vände på mig länge och allt om njurarna for i huvudet.


11 januari

Ögonen börjar fyllas med tårar. Allt känns tungt just nu. Att kliva upp, kliva utanför dörren. Ser mig i spegeln och jag känner inte igen mig själv. Att studera var tuffare än jag trodde men jag ska fan klara detta. Sitter med böcker om kroppen dag ut och dag in. Pluggar 24/7. Känns som man bara lägger ner mer och mer i ryggsäcken. Den börjar bli tung, men inte mot vad den kommer att bli. På torsdag är det tenta. Som tur slipper jag åka till Eskilstuna och kan istället skriva här i stan. Huvudet värker jag vill bara skrika men har ingen ork! 
Jag tar avstånd och drar mig bort från mina närmsta. Känns som jag sakta flyter bort. 
Back to that times!

Kissnödig?!

Har haft ett perfekt blodsocker hela dagen, inte över 10 en enda gång. Var på föreläsning hela dagen sen hem och plugga!!!

På tal om rubriken, hatar när man lagt sig skönt i sängen och ska sova och man blir kissnödig... Då måste man ju gå upp igen! Vilket problem...


utmattad

Helt slut, först plugga lite i morse, sedan till Eskilstuna för föreläsning hela eftermiddagen. Sedan hem och laga mat för att sedan fortsätta att plugga. Nu ger jag upp för denna dag med pluggandet! 
Nu skulle det passat bra att ha haft fina Diesel här! 

glömska

Känner mig glömsk, jag glömmer bort saker hela tiden och då har det aldrig varit förut. Nästa vecka ska jag börja med insulinpump , två dagar innan tentan. Stress stress stress! Konstant huvudvärk, tacka fan för att det finns ipren. Ta hand om hemmet samtidigt att plugga 24/7 går inte ihop sig. Disken är diskad jag har skrivit klart min sammanfattning om hjärnan och dess delar. Snart dags att kliva ut och bli upphämtad för att åka till Eskilstuna för lite föreläsning. Är inte hemma förrän efter 17 och då blir det att laga mat och plugga heeeeela kvällen. Men träna, när fan ska jag hinna att träna??? Huvudet snurrar jag vill bara slänga böckerna och glömma. Men samtidigt är jag så jäkla glad att jag kom in på ssk och om BARA 5 terminer är jag färdig, STÅ UT, KÄMPA VIDARE skriker det inom mig! 
Tittar nedför stupet, så lätt att falla. Vill känna frihet. Kämpa, kämpa, kämpa! 
 

7 januari

Stressen har krupit fram, kan inte sova utan ligger bara och vrider på mig. Plugga plugga plugga är det enda som snurrar i huvudet och bubblan jag befinner mig i nu kommer jag vara i till nästa torsdag då tentan är. Är inte mig själv känner inte igen mig. Böcker ligger utspridda i hela sängen men nu slänger jag ner de på golvet för att försöka få lite sömn innan klockan ringer 06 då jag ska upp och plugga mer för att sedan åka på föreläsning vid lunch.


RSS 2.0