28 januari

Det började när jag gick på grundskolan, 7-9, jag slutade äta i skolan men åt nästan alltid när jag kom hem. Varningstecken började komma här och folk var på mig att jag hade någon slags ätstörning, jo visst tänkte jag, sköt ert eget. Detta fortsatte i gymnasiet, åt lite i skolan och tog ytterst lite insulin, även hemma minskade jag doserna på insulinet vilket ledde till att jag låg på ungefär 15-16 i blodsocker hela tiden (ska ligga mellan 4-6). Jag rasade i vikt utan att jag själv reagerade. Eller jag snarare trivdes med det, såg inte vad som hände. Mamma var på mig mycket i början och vi bråkade varje dag. Påpekade kotor som stack ut på ryggen. Jag fick också komplimanger för hur smal osv jag var, vilket gjorde att jag såg detta som positivt. Oavsett hur jag mådde så fortsatte jag med det!
Som minst vägde jag 45 kg!
Jag har nu fått reda på vad denna ätstörning heter, diabulimi (insulinbantning). Denna ätstörning drabbar oftast personer med diabetes typ 1 och man slutar ta insulin helt eller minsar det. 
Vid insulinbrist sätts kroppen i svälttillstånd och kroppen bryter ned muskler och fett till ketonkroppar. Kroppen är även oförmögen att ta hand om de kolhydrater som man konsumerat och utsöndras via urinet istället för att lagras som energikälla. 
 
Nu tar jag mitt insulin som jag ska och har ett mer stabilt blodsocker, men jag kämpar fortfarande med tankarna att jag vill gå ned i vikt. 
 
Sommaren 2010! 

Kommentarer
Postat av: Bella

<3 Vad var ditt BMI då?

2013-01-28 @ 16:09:33
URL: http://bellasdream.blogg.se/
Postat av: Camilla

Har gjort precis som du. Kämpar fortfarande emot eller med det. Vill bli smalare. Med diabetes typ 1 så lägger man på sig gärna..

Svar: Men det jobbigaste är att jag vet hur mycket jag gått upp sen jag vägde som minst, jag trivdes bra i den kroppen (utseendemässigt) men mådde skit både psykiskt och fysiskt. Hatar att behöva ta insulin, skiten gör ju att man går upp i vikt hela tiden...
Alice Hellgren

2013-01-30 @ 13:02:07
Postat av: Sigge

Hur lång tid tog det för dig att gå ner i vikt när du insulinbantade?

2013-05-05 @ 13:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0