25 september

Ligger just nu på 20.2 i blodsocker och har 0.7 i ketoner. Så mår skit, huvudvärk, trött, mår illa och är as törstig. Bytt nål till pumpen så får se om det kan vara orsaken...
Tenta på fredag och jag pluggar och springer ut med jämna mellan rum då min lilla kissebebis har försvunnit och varit borta sen onsdags. Har letat och ropat massor men han kommer inte.Skyhögt

Innan jag la mig i natt låg jag på 21.6 i blodsocker och jag hade 0.2 i ketoner (vilket inte är speciellt mycket). Nu ligger jag i sängen men ska strax upp och äta frukost och senare ska jag jobba på stroken!

-A

Myskväll

Har en riktigt tjejkväll med min allra bästa vän. Bjöd på helgrillad kyckling som jag gjort själv första gången och den blev riktigt god. Nu ska vi snart äta chokladfondue med massa olika frukter. Mitt blodsocker innan maten ikväll låg på 8.8 så får se om jag lyckas korrigera det eller om jag kommer hamna skyhögt.


-A

blodsocker

blodsockret låg på 5.2 1.5 timme efter frukosten och nu innan lunchen låg det på 4.9 och då smällde jag i mig lite snabbmakaroner och falukorv. Sååå gott! Nu har jag energi till att plugga lite till.


kingstonLätt att plugga när denna filur vill ligga på alla saker!

-A

20 september

Dagarna går så fort och jag har redan gått 3 veckor på tredje terminen på sjuksköterskeprogrammet. Just nu håller vi på och läser patologi (den sjuka kroppen) och har tenta nästa fredag. Så just nu sitter jag och pluggar och ska göra det några timmar till innan jag ska dra iväg och handla för min och Sandras myskväll ikväll. Blir helgrillad kyckling i ugn med massa småplock till. 
Nu på morgonen vaknade jag på 5.4 i blodsocker och jag är nöjd. Drack en kopp med te och åt en smörgås och tog 1.5 enhet, så det återstår att se vad jag ligger på senare!
 
-A

18 september

God morgon!
Har precis ätit en macka och druckit ett av mina favoritte, blåbär muffins. sååå gott! Nu ska jag göra min färdig för att åka några timmar till skolan för att sedan hem och kurera mig då en förkylning bröt ut i natt.


Igår prövade jag att släppa ut missen. Först var vi tillsammans ute i några minuter och lekte sen tog jag ut honom och åkte iväg ca en timme och när jag kom hem och ropade så kom han farandes. Snacka om att någon var trött igår sen!

Blodsocker just nu 7.3!

-A

naglarnaHär är en bild på naglarna jag fixade hör om dagen! Tycker att det är riktigt snyggt med att bryta av med en nagel som här med glitter.

-A

12 september

Idag var jag i skolan fram till lunch på föreläsning om chock och skallskador. Intressant var det. Har legat under 10 i bs hela dagen även fast jag åt smörgåstårta till lunch... happy! Nu sitter jag med Olivia och fixar naglarna och det får ni se på bild sen.


Bild från gårdagens träning. Låg högt i bs innan men hamna på 8.8 efteråt och då åt jag keso och lite melon utan att ta insulin och sen vaknade jag på 5.2!

-A

11 september

god morgon. Jag ligger fortfarande i sängen men ska strax gå upp och äta frukost innan det är dags att plugga lite. Idag har jag sån fruktansvärd träningsvärk i armarna att jag skulle kunna ligga i sängen hela dagen. Kom på när jag vaknade att igår var det 11 år sedan jag insjuknade!
-A

träning

Åkte iväg förut och tränade med Olivia. Dock är hon sjuk så hon följde bara med som sällskap och pusch. Innan träningen hade jag högt bs så tog 0.5 enheter insulin vilket resulterade 8.8 innan middagen nu efter träningen. Middagen bestod av kotlett, potatis och en smarrig gräddsås med sambal olek i. Huuuur gott som helst och som tur är har jag matlåda till i morgon med den maten!!!


Jag idag. Älskar tröjan som är hur mysig som helst som jag köpte på Gina tricot i helgen!

-A

10 september

precis kommit hem efter att suttit på föreläsning om diabetes några timmar och jag kände att jag lika gärna hade kunnat stanna hemma... blodosockret har idag legat mellan 5-7 och hoppas att det kommer ligga bra resten av em/kvällen. nu blir det lite mellanmål och gossip girl. blodsocker just nu 10.1 så där sprack mina förhoppningar att ligga bra hela dagen. blir att ta lite extra insulin till mellanmålet!


-A

9 september

Här sitter jag igen, framför den fyrkantiga skärmen och funderar... Vad ska jag skriva? Vad är roligt och intressant att läsa om? Jag bestämde mig för att skriva om skolan och diabetesen för ett tag sen men jag kom ut på andra spår hela tiden. Så nu har jag bestämt mig för att göra ett nytt försök. Att ta tag i det här skrivandet. Det kommer nog handla en hel del om träning nu i böjan och hur det går med inställning av inuslinpumpen (just det, jag har skaffat en sån. Men det tar jag en annan dag och berättar om). Nu ska jag dra till gymmet med Olivia om en liten stund och blodsockret ligger just nu på 14.0 (inte bra nu innan träning). På tal om träning och högt blodsocker så är det heller inte bra att träna när man ligger för högt, då det kan leda till att man får ännu högre blodsocker och detta beror på att sockret i blodet som orsakar det höga blodsockret inte kommer in i kroppens celler och det blir då brist på socker i cellerna och vid träning så ökar bristen... Vi får se hur blodsockret blir efter detta pass på gymmet. Ska iaf sänka basaldosen som är den dos insulin som pumpar in i kroppen kontinuerligt under dagen, sänker just för att undvika ett lågt blodsocker i natt! 
 
 
- A
 
 

RSS 2.0